Vācijas konservatīvie apsver parandžu aizliegšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU) pirmdien paziņoja, ka sākuši apsvērt parandžu valkāšanas aizliegšanu publiskās vietās.

«CDU piekrīt, ka pilnīga sejas aizsegšana ir pretrunā ar integrāciju,» norādīja partijas ģenerālsekretārs Pēters Taubers. «Tāpēc mēs to noraidām.»

Paredzēts, ka to Vācijas federālo zemju iekšlietu ministri, kas pārstāv CDU un tās Bavārijas meitaspartiju - Kristīgi sociālo savienību (CSU) - šonedēļ pulcēsies galvaspilsētā, lai parakstītu tā dēvēto Berlīnes deklarāciju, kurā iekļauts aicinājums īstenot virkni pasākumu cīņā pret terorismu, tostarp aizliegt parandžas, kā tas izdarīts jau Francijā un Beļģijā.

Arī vairākas reģionālās varasiestādes un municipalitātes citviet Eiropā ieviesušas šādus aizliegumus.

Tomēr Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs, kas arī pārstāv CDU, ir iebildis pret vispārēju parandžu aizliegumu.

Taubers ar savu paziņojumu nāca klajā pēc CDU valdes sēdes, kas bija pirmā kopš Merkeles atgriešanās no vasaras atvaļinājuma.

Kopš Merkele pirms trim nedēļām devās atvaļinājumā, sabiedrībā pieaugusi pārliecība, ka līdz ar pagājušā gada nekontrolēto nelegālo imigrantu vilni valstī ieplūduši arī islāmistu teroristi.

No četriem jūlijā notikušajiem asiņainajiem uzbrukumiem, kurus sarīkoja imigranti, divus paveica patvēruma meklētāji, kas rīkojās teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» vārdā.

Reaģējot uz šiem uzbrukumiem, de Mezjērs pagājušajā nedēļā nāca klajā ar virkni priekšlikumu drošības situācijas uzlabošanai.

Taču, tuvojoties septembrī gaidāmajām divām reģionālajām vēlēšanām, zemju iekšlietu ministri, kuri pārstāv CDU, nākuši klajā ar papildu ierosinājumiem sabiedriskās drošības nostiprināšanai.

Līdztekus parandžu aizliegšanai CDU ministri pievienojušies sava Bavārijas kolēģa Joahima Hermana aicinājumam likvidēt dubultpilsonību, norādot, ka tas palīdzēs mazināt terorisma draudus.

Tomēr CDU valde noraidījusi jebkādas izmaiņas pašreizējos noteikumos par dubultpilsonību, kas tika ieviesta saskaņā ar CDU/CSU koalīcijas līgumu ar sociāldemokrātiem (SPD), pavēstīja Taubers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu