Finansiālais izmisums Venecuēlā - jaunas sievietes ārstiem pieprasa sterilizāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārtikas trūkums, nekontrolētā inflācija un skumjā situācija veselības aprūpes jomā Venecuēlā raisa arvien vairāk jaunu sieviešu pārdomas par to, ka viņas bērnus pasaulē laist nevēlas vispār. Gados jaunas sievietes arvien biežāk ārstiem pieprasa iespēju veikt sterilizāciju, vēsta «Reuters».

Interesi par sterilizācijas iespēju rada arī fakts, ka valstī tradicionālie kontracepcijas līdzekļi, piemēram, hormonālās tabletes vai prezervatīvi, no veikalu un aptieku plauktiem pazuduši.

Daudzas jaunās sievietes neredz citu iespēju, kā vien ārstiem prasīt veikt sterilizācijas operāciju, apzinoties, ka tā ļoti bieži ir neatgriezeniska procedūra.

«Tāda situācija, kā tagad Venecuēlā nozīmē to, ka bērna laišana pasaulē nozīmē likt viņam ciest,» pārdomās dalās «Reuters» pie kādas slimnīcas sastapta sieviete vārdā Milagrosa. 28 gadus vecā miesniece ir no trūcīga rajona Karakasas nomalē. Viņa atzīstas, ka par sterilizāciju sāka domāt pēc tam, kad neplānoti pieteicās otrais bērniņš. Hormonālās tabletes viņa arī nemaz nevarētu atļauties.

Milagrosa stāsta, ka viņas ikdiena paiet cīņā par ēdienu: viņa ceļoties nakts vidū, lai stāvētu garās rindās pie lielveikaliem, cerot tikt pie kāda mazumiņa ēdiena. Dažkārt viņai līdzi nākas ņemt arī mazo dēliņu, kaut gan tas viņam nozīmē ilgas karstajā saulē pavadītas stundas.

«Operācija mani nedaudz baida, taču es labāk izšķiros par to, nekā laižu pasaulē vairāk bērnu,» viņa saka. Milagrosa ir tikai viena no desmitiem sieviešu, kas pie šīs slimnīcas ieradušās no pilsētas nomalēm jau četros no rīta, lai apmeklētu slimnīcu dienā, kad šim pakalpojumam piedāvātas zemākas cenas.

Venecuēlas atbildīgo iestāžu darbiniekiem statistikas par sterilizācijas tendencēm valstī nav, taču aptaujātie ārsti un citi nozares darbinieki kā viens apgalvo, ka sterilizācijas procedūru skaits strauji aug.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu