Itālija: Vācija uzņems simtiem imigrantu, lai sekmētu ES programmu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija piekritusi uzņemt vairākus simtus šobrīd Itālijā mītošo imigrantu, šādi cenšoties atdzīvināt stagnējošo Eiropas Savienības (ES) imigrantu pārvietošanas programmu, otrdien paziņoja Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno.

Cenšoties mazināt spiedienu migrācijas krīzes vissmagāk piemeklētajās Dienvideiropas valstīs, Eiropas Komisija pērn izstrādāja plānu, kas paredz tūkstošiem imigrantu pārvietot no Grieķijas un Itālijas uz citām ES valstīm.

Atbilstoši plānam no Itālijas tuvāko divu gadu laikā būtu jāpārvieto līdz 40 000 imigrantu, tomēr līdz šim no Itālijas izvesti vien daži simti, jo daudzas ES dalībvalstis pret imigrantu uzņemšanu izturas bez cerētā entuziasma.

«Līdz šim pārvietošana bijusi īsta izgāšanās,» ministrs sacīja «La Repubblica TV».

«Šodien mēs uzzinājām, ka no septembra simtiem bēgļu ik mēnesi varēs doties uz Vāciju. Ja ar Vāciju viss risināsies labi, mēs uzskatām, ka arī ar citām valstīm tas risināsies labi,» viņš piebilda.

Itālijā kopš 2014.gada sākuma kuģos un laivās ieradušies vairāk nekā 420 000 nelegālo imigrantu, liecina oficiālie dati.

Daudzi bez kavēšanās dodas tālāk uz pārtikušajām Eiropas valstīm, tomēr pastiprinātās robežkontroles dēļ plūsma uz ziemeļiem kļuvusi lēnāka, un tā rezultātā Itālijas tranzīta nometnes un bēgļu centri ir pārpildīti.

«Mums ir jāatceras, ka Vācija 2015.gadā jau ir uzņēmusi vairāk nekā miljonu migrantu. Ja tā uzņems arī dažus no mūsu [bēgļiem], vēstījums būs ārkārtīgi spēcīgs, jo, ja Vācija to var darīt, tad to var paveikt arī visi tie, kas nav pielikuši tik lielas pūles kā Vācija,» sacīja Alfāno.

Pārvietošanas programmai kvalificējas vienīgi imigranti no Sīrijas, Eritrejas un Irākas. Uz lielāko daļu Itālijā ieceļojušo imigrantu - pamatā tie ir Rietumāfrikas valstu pilsoņi - šī programma neattiecas.

2016.gada pirmajos septiņos mēnešos Itālijā ieradušies 3915 imigranti no Eritrejas, 787 no Sīrijas un 686 no Irākas, liecina oficiālie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu