Krievijā aizturēti visi «traktoru marša» dalībnieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas policija otrdien aizturējusi visus Kubaņas fermeru protesta akcijas dalībniekus, kas bija nolēmuši savos traktoros doties uz Maskavu, lai tur prezidentam Vladimiram Putinam sūdzētos par korupciju un reiderisko zemju sagrābšanu.

Laikraksts «Novaja gazeta» vēsta, ka tas noticis pēc fermeru tikšanās ar Leonīdu Beļaku - prezidenta pārstāvja Dienvidu federālā apgabalā vietnieku.

Viņš solījis fermeriem panākt, lai prokuratūra ļauj atsākt maršu. Tomēr pēc tam tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, paziņojot, ka akcijas dalībnieki rīko nesankcionētu mītiņu, sāka viņus aizturēt.

Foto: Тракторный марш кубанских фермеров на Москву

Pirmdien netālu no Rostovas pie Donas Dorožnijas ciematā fermerus un tālbraucējus šoferus, kas viņiem bija pievienojušies, nobloķēja policija. Pirmdien arī parādījās ziņas par to, ka divus akcijas dalībniekus, kas notiekošo filmējuši, aizturējis OMON.

Policisti aktīvistus piekāvuši un pieprasījuši izdzēst ar mobilajiem telefoniem veiktos ierakstus. Viens cietušais hospitalizēts.

Tā dēvētais traktoru maršs sākās 21.augustā Krasnodaras novada Kazanskas staņicā. Kolonnā bija 17 traktori un vairāki desmiti automašīnu. Akcijas dalībniekus, aizbildinoties ar dažādiem izdomātiem ieganstiem, vairākas reizes apturēja ceļu policija.

Doties uz Maskavu fermeri nolēmuši pēc tam, kad viņiem premjerministra Dmitrija Medvedeva Kubaņas vizītes laikā tika liegts tikties ar valdības vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu