Etiopijas olimpietis protestētājs neatgriežas dzimtenē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Etiopijas olimpietis Fejisa Lilesa, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ieguva sudraba medaļu maratonā, nav atgriezies dzimtenē pēc tam, kad viņš šajās olimpiskajās spēlēs protestēja pret politiskām represijām Etiopijā.

Lilesa neatradās lidmašīnā ar Etiopijas olimpisko komandu, kas pirmdienas vakarā nolaidās Adisabebas lidostā.

Etiopijas sporta ierēdņi apsveica olimpiskās komandas locekļus, bet nepieminēja Lilesas sudraba medaļu, kas ir viena no astoņām Etiopijas olimpiešu iegūtajām medaļām, un atteicās atbildēt uz jautājumiem par šo sportistu.

Lilesa, svētdien pabeidzot maratonu, sakrustoja rokas, simboliski protestējot pret represīvo Etiopijas režīmu.

26 gadus vecais sportists atkārtoja šo žestu medaļu pasniegšanas ceremonijas laikā un sacīja, ka baidās atgriezties dzimtenē.

Lilesas aģents Federiko Roza pirmdien paziņoja, ka sportists pēc šī protesta neatgriezīsies dzimtenē, neraugoties uz Etiopijas valdības solījumiem viņu nesodīt.

Roza, kurš dzīvo Itālijā un ir bijis Lilesas aģents trīs gadus, nevarēja pateikt, ko klients plāno darīt pēc tam, kad viņš palika Riodežaneiro pēc olimpisko spēļu beigām.

Ir ziņots, ka Lilesa varētu lūgt politisko patvērumu ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu