Sīrijas kurdi un valdībai lojālie spēki vienojas par pamieru valsts ziemeļos

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas kurdu spēki un prezidentam Bašaram al Asadam lojālie kaujinieki otrdien vienojās par pamieru valsts ziemeļos pēc nedēļu ilgām smagām sadursmēm Hasakes pilsētā, kurās gājuši bojā desmitiem cilvēku.

Šī vienošanās ļauj kurdiem saglabāt pozīcijas, kuras viņi panāca kaujās ap Hasaki. Tā noslēgta pēc vairāku dienu ilgām abu pušu sarunām, kuras notika Krievijas aviobāzē Sīrijas rietumos.

Maskava ir Sīrijas prezidenta Asada svarīga atbalstītāja, bet laiku pa laikam izrādījusi pretimnākšanu arī kurdiem.

Hasakē pēdējās nedēļas laikā notikušajās sadursmēs Sīrijas valdības spēki īstenoja gaisa triecienus pret kurdu pozīcijām, uz ko asi reaģēja ASV.

ANO otrdien paziņoja, ka ir «ļoti nobažījusies» par to, ka kauju dēļ Hasakes pilsētu atstājuši 65 tūkstoši cilvēku.

Prokurdiskā ziņu aģentūra «Firat» vēstīja, ka pamiers noslēgts vietējo cilšu vadītāju un «dažu valstu» iejaukšanās rezultātā.

Sīrijas ziemeļos kurdu spēki ir galvenais ASV sabiedrotais karā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts». Kurdu spēki šomēnes atkaroja šim grupējumam Manbidžas pilsētu un turpina virzīties uz priekšu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu