Diplomātiskais skandāls Portugālē: Irākas vēstnieka dēli smagi piekauj piecpadsmitgadīgu zēnu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas vēstnieks Portugālē ir atsaukts uz Bagdādi pēc tam, kad vēstnieka dēli, dvīņi, tika aizturēti Portugālē aizdomās par uzbrukumu 15 gadus vecam zēnam, otrdien paziņoja Irākas Ārlietu ministrija.

Uzbrukums notika pagājušonedēļ Portugāles vidienes pilsētā Pontidisorā pēc strīda starp vietējiem iedzīvotājiem un skolēniem pie skolas, kur mācās viens no abiem vēstnieka dēliem, ziņoja Portugāles mediji.

Izmeklēšanai tuvs ziņu avots sacīja, ka Irākas vēstnieka Saada Muhammeda Ridas 17 gadus vecie dēli tika aizturēti, bet pēc tam atbrīvoti savas diplomātiskās imunitātes dēļ.

Portugāles ārlietu ministrs Augustu Santušs Silva paziņoja, ka viņa valsts varētu pieprasīt Irākai atcelt vēstnieka dēlu diplomātisko imunitāti, lai pret viņiem varētu ierosināt lietu.

15 gadus vecais zēns guva galvaskausa lūzumu un citus smagus ievainojumus, tāpēc atrodas medicīniski izraisītā komā, ziņoja vietējie mediji.

Aizdomās turētie irākieši Haiders un Rida Ali tika intervēti Portugāles telekanālā SIC, un pirmais no viņiem pauda nožēlu, bet otrais apgalvoja, ka esot aizstāvējies pret uzbrukumu.

«Esmu gatavs pilnībā uzņemties atbildību par manām darbībām, es nezinu, kāda ir Irākas valdības reakcija. Es neslēpjos zem diplomātiskās imunitātes aizsega,» sacīja Haiders Ali. Viņš sacīja, ka «dziļi atvainojas» un ka viņš neatstāšot Portugāli.

Viņa brālis Rida Ali sacīja, ka viņiem «uzbruka pieci vai seši cilvēki». «Viņi padeva mani apkārt kā bumbu. Es mēģināju cīnīties, bet nevarēju daudz izdarīt, šo cilvēku bija pārāk daudz,» viņš sacīja.

Rida Ali piebilda, ka zēns vārdā Rubens nedaudz vēlāk viņus satika un runāja «ļoti agresīvā tonī .. viņš man atkal iesita pa seju un pa plecu».

«Es jutos aizvainots un vairs nevarēju izturēt .. tāpēc es skrēju viņam pakaļ, iesitu viņam, un pēc brīža viņš gulēja uz zemes. Es viņam dažas reizes iespēru, kad viņš gulēja zemē,» stāstīja Rida Ali.

Irākas Ārlietu ministrija paziņoja, ka seko šai lietai «ar lielām bažām» un ir sākusi izmeklēšanu, lai iegūtu «detaļas par šo incidentu un iegūtu informāciju no masu medijiem».

«Ārlietu ministrija ir atsaukusi Irākas vēstnieku Portugālē, lai apspriestu incidentu, kurā ir apsūdzēti viņa dēli,» sacīja ministrijas preses sekretārs Ahmeds Džemāls.

Ārlietu ministrija piebilda, ka vēlas saglabāt «savu labo reputāciju» un stabilās attiecības ar Portugāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu