Turcijas armija sāk operāciju «Islāma valsts» padzīšanai no Džerābulusas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas armija trešdien sākusi Sīrijā operāciju, kuras mērķis ir padzīt teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekus no Džerābulusas pilsētas, kas atrodas netālu no Turcijas robežas.

(Papildināta visa ziņa.)

Turcijas armija un starptautiskās koalīcijas gaisa spēki trešdien Sīrijā sāka operāciju, kuras mērķis ir padzīt teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekus no Džerābulusas pilsētas, kas atrodas netālu no Turcijas robežas.

«Turcijas bruņotie spēki un starptautiskās koalīcijas gaisa spēki sākuši militāru operāciju, kuras mērķis ir attīrīt Alepo provinces Džerābulusas rajonu no organizācijas «Islāma valsts» teroristiem,» teikts Turcijas premjerministra kancelejas izplatītajā paziņojumā.

Savukārt aģentūra «Anadolu» vēsta, ka operācija sākusies plkst.4.

Turcijas militārās lidmašīnas «F-16» bombardēja Džerābulusu, vēsta Turcijas telekanāls NTV, bet raidorganizācija «CNN-Turk» ziņo, ka Turcijas artilērija Sīrijā apšaudījusi 63 mērķus.

NTV citētie informācijas avoti drošības dienestos atklāja, ka nelieli Turcijas īpašo uzdevumu spēki pirms operācijas sākuma iegājuši pāris kilometrus Sīrijas teritorijā.

Otrdien no Džerābulusas ar mīnmetējiem tika apšaudīta Turcijas pilsēta Karkamiša, kas atrodas netālu no Sīrijas robežas. Atbildot uz to, Turcija ar artilēriju apšaudīja džihādistu pozīcijas Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu