Lietuvas bruņoto spēku komandieris prasa atrast ļaundari, kas par viņu baumo internetā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Vītauts Žuks vērsies pie savas valsts izlūkdienestiem, lūdzot noskaidrot, kas viņa vārdā internetā publicē izdomātus izteikumus par drošības situāciju.

Kā otrdien pastāstījis Žuka preses sekretārs kapteinis Mindaugs Neimonts, Bruņoto spēku komandieris griezies Valsts drošības departamentā un Otrajā operatīvo dienestu departamentā.

Žuks reaģējis uz kādā blogā parādījušos ierakstu lietuviešu valodā, kurā viņam piedēvēti šādi vārdi: «Nekādu Krievijas draudu nav bijis un nav, nekāds karaspēks gar valsts robežu nav savilkts. Bet niecīgu karavīru rotu atmešana Lietuvai drīzāk uzskatāma par apdraudējumu, nevis par NATO palīdzību.»

Kādā citā blogā 9.jūlijā publicēts līdzīgs ieraksts, arī lietuviešu valodā, kurā apgalvots, ka Žuks nosaucis NATO par apdraudējumu Lietuvas drošībai.

Bruņoto spēku komandieris norādījis, ka nekad neko tādu nav teicis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu