Saucot «Allāhu akbar», Francijas pilsonis Austrālijā nodur sievieti

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saucot «Allāhu akbar», kāds Francijas pilsonis viesnīcā Austrālijā nodūris sievieti, bet vēl divi cilvēki ievainoti, trešdien paziņojusi policija.

Uzbrukumā nodurtā sieviete bijusi Lielbritānijas pilsone. Slimnīcā kritiskā stāvoklī nogādāts kāds 30 gadus vecs brits. Policija nesniedz informāciju par trešo uzbrukumā ievainoto personu. Uzbrukumā nogalināts arī kāds suns.

Uzbrukums otrdienas vakarā notika uz dienvidiem no Taunsvilas, Kvīnslendas štata ziemeļos.

Uzbrucējs Austrālijā ieradies ar ceļošanai derīgu tūrisma vīzu, un nav zināms, ka viņam būtu bijusi saistība ar teroristiskiem grupējumiem, piemēram, «Islāma valsti».

Policija pieļauj jebkādu iespējamu uzbrukuma motīvu, piebilstot, ka uzbrucējs, domājams, rīkojies viens un sabiedrībai briesmas nepastāv.

«Viņš Austrālijā uzturas kā tūrists, un nav zināms, ka viņam būtu saistība ar vietējiem,» pavēstīja policijas pārstāvis.

Austrālijas imigrācijas ministrs šogad pavēstīja, ka, lai karotu Sīrijā, Austrāliju pametuši apmēram 100 cilvēku.

Austrālijā kopš 2014.gada notikuši vairāki vietējas izcelsmes teroristu uzbrukumi, un varasiestādes paziņojušas, ka vairāki uzbrukumi ir novērsti.

Austrālijas valdība 2014.gadā paaugstināja terorisma draudu līmeni, reaģējot uz iekšējiem draudiem, kurus rada grupējuma «Islāma valsts» atbalstītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu