Sprādzienā pie viesnīcas Taizemes dienvidos viens bojāgājušais un desmitiem ievainoto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizemes dienvidos otrdienas vakarā eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis pie viesnīcas, nogalinot vienu cilvēku un ievainojot vairāk nekā 30, no kuriem daži guvuši kritiskus ievainojumus, paziņoja policija.

Sprādziens notika rajonā, kur darbojas musulmaņu nemiernieki un kas nav populārs tūristu vidū. Taizemē tomēr valda satraukums, kopš mēneša sākumā tika sarīkoti nelieli, bet koordinēti sprādzieni kūrortpilsētās tālāk uz ziemeļiem, pastiprinot bažas, ka Taizemes dienvidos notiekošie nemieri varētu izplatīties.

Jaunais sprādziens notika īsi pirms pusnakts pie viesnīcas Patani pilsētas nomalē. Patani province ir viena no trim dienvidu provincēm, kurās iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi un kur 12 gadus notikuši nemieri.

«Līdz šim ir viens nogalinātais un vairāk nekā 30 ievainoto,» paziņoja Patani provinces policijas komandieris ģenerālmajors Thanongsaks Vangsupa. «Viesnīcas ēkai ir nodarīti ievērojami bojājumi,» viņš piebilda.

Pilsētas slimnīcas personāla darbinieks sacīja, ka ir ievainoti 32 cilvēki, tai skaitā pieci kritiski. Visi ievainotie ir Taizemes pilsoņi.

Vairums ārvalstu vēstniecību brīdina savus pilsoņus neceļot uz Patani ieilgušā konflikta dēļ starp Taizemes valsti un musulmaņu nemierniekiem, kuri prasa lielāku autonomiju. Taizemē, izņemot dienvidu provinces, iedzīvotāju vairākums ir budisti.

Apšaudēs un bumbu sprādzienos Taizemes dienvidos kopš 2004.gada ir nogalināti vairāk nekā 6500 cilvēku, kas pārsvarā ir civiliedzīvotāji. Šī vardarbība lielākoties ir ar lokālu raksturu, jo nemiernieki nevēlas izraisīt starptautisku sašutumu ar vēršanos pret Rietumvalstu tūristiem.

Taizemē valdošā hunta cenšas noraidīt pieņēmumus par nemieru izplatīšanos. Policija, kas izmeklē augusta sākumā notikušos sprādzienus, tomēr uzskata, ka vairums to rīkotāju ir musulmaņi no valsts dienvidiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu