Merkele atzinīgi vērtē Igaunijas ieguldījumu migrācijas krīzes risināšanā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele, kas trešdien ieradusies vizītē Tallinā, atzinīgi novērtējusi Igaunijas ieguldījumu migrācijas krīzes risināšanā.

«Mēs Eiropā cits ar citu pārspriedām visus soļus, proti, ārējo robežu aizsardzību. Igaunija, tāpat kā Vācija, devusi ieguldījumu šai jomā, lai [Eiropas Savienības (ES) robežaģentūra] «Frontex» īsā laikā spētu sākt strādāt pilnīgi jaunā veidā un lai varētu izveidot reālu Eiropas krasta apsardzi. Igaunija ne vienreiz vien palīdzējusi citām valstīm nostiprināt robežas,» viņa sacījusi kopīgā preses konferencē ar Igaunijas premjerministru Tāvi Reivasu.

«Mēs piekrītam kopīgajam viedoklim, ka jācīnās ar bēgļu problēmas saknēm, jāliek šķēršļi cilvēku kontrabandai, tādēļ mēs kopīgi strādājām pie ES un Turcijas vienošanās,» izteikusies kanclere. «Mēs arī runājām par to, ka līdztekus Turcijai mums jāparaksta vienošanās migrācijas jautājumā ar citām valstīm, un arī pie tā mēs strādājam kopīgi.»

«Runājot par bēgļu uzņemšanu, es arī esmu ļoti pateicīga, ka Igaunija, neraugoties uz ļoti asajām diskusijām, tomēr pilda saistības, kuras uzņēmusies,» viņa piebildusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu