Merkele: Vācijas koalīcijas valdība vienprātīgi apstiprinājusi NATO Varšavas samita lēmumus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele, kas trešdien ieradās vizītē Tallinā, uzsvērusi, ka viņas valsts koalīcijas valdība vienprātīgi apstiprinājusi NATO Varšavas samita lēmumus.

Tā kanclere komentējusi Vācijas ārlietu ministra Franka Valtera Šteinmeiera šovasar teiktos vārdus, ka Rietumiem nevajadzētu kaitināt Krieviju, izvietojot savus karavīrus Austrumeiropā.

«Es gribētu uzsvērt, ka federālā valdība, kas veidota uz «lielās koalīcijas» bāzes, vienprātīgi atbalstīja Varšavas lēmumus,» Merkele sacījusi preses konferencē Tallinā.

Viņa atzīmējusi, ka Vācija un Igaunija sadarbojas gan Eiropas Savienības, gan NATO ietvaros, un šī sadarbība attiecas arī uz NATO līguma 5.pantu.

Jūlijā NATO Varšavas samitā dalībvalstis vienojās nostiprināt alianses austrumu flangu. Šteinmeirs, kurš pārstāv pie «lielās koalīcijas» piederošos sociāldemokrātus, kritizējis NATO politiku attiecībā pret Krieviju, nosaucot to par « ieroču žvadzināšanu».

Kancleres teiktais bija atbilde uz Igaunijas nacionālās raidorganizācijas ERR žurnālista lūgumu komentēt iespējamās pārmaiņas Vācijas ārpolitikā gadījumā, ja pēc 2017.gada rudenī gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām viņas vadītie kristīgie demokrāti vairs nebūs valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu