Bankā Maskavas centrā ķīlniekus sagrābušais vīrietis padevies policijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīrietis, kurš trešdienas vakarā sagrāba četrus ķīlniekus bankā Maskavas centrā, ir padevies policijai, paziņoja vietējās varas iestādes.

Krievijas policijas specvienība ap pulksten 19 pēc Latvijas laika tika nosūtīta uz bankas «Citibank» filiāli, kas atrodas aptuveni kilometru no Kremļa, kad tika ziņots, ka kāds vīrietis saņēmis par ķīlniekiem trīs bankas darbiniekus un vienu klientu.

Maskavas policija drīz paziņoja, ka sarunās ar ķīlnieku sagrābēju panākusi divu bankas darbinieku atbrīvošanu..Abi pārējie ķīlnieki tika atbrīvoti vēlāk, policija pavēstīja Krievijas valsts ziņu aģentūrai «RIA Novosti».

Neidentificēts avots tiesībsargājošās iestādēs Krievijas ziņu aģentūrām atklāja, ka ķīlnieku sagrābējs acīmredzot bijis piedzēries un draudējis uzspridzināt banku.

Policija aģentūrai «RIA Novosti» apstiprināja, ka vīrietim kaklā bijis uzkārts «neidentificēts objekts».

Ķīlnieku sagrābējs bija ievietojis internetā videoierakstu, kurā apgalvoja, ka šīs ķīlnieku krīzes mērķis ir pievērst uzmanību fizisko un juridisko personu bankrotiem Krievijā, vēstīja ziņu aģentūra «Interfax».

«Kāpēc es to daru?» sacīja vīrietis videoierakstā, kas trešdien tika augšuplādēts sociālajā tīklā «Youtube» un kura avots nebija pārbaudāms pēc neatkarīgiem avotiem.

«Tāpēc, ka nav cita veida, lai jūs, sabiedrība redzētu, ka Krievijā ir milzu problēma,» viņš piebilda, ar šo problēmu domājot bankrotu.

«Man nav ko zaudēt. Es jau esmu zaudējis visu, kas man bija,» sacīja šis vīrietis.

Viņš arī pieprasīja, lai varas iestādes atzītu bankrotu par «slimību» un risinātu šo problēmu.

Kremļa tiesībsargs uzņēmējdarbības jautājumos Boriss Titovs intervijā vietējai radiostacijai sacīja, ka viņš izvērtēs šī ķīlnieku sagrābēja prasības, ziņoja «RIA Novosti».

Krievijas ekonomiku ir smagi skārusi recesija, kuru izraisīja zemas naftas cenas un Rietumvalstu sankcijas pret Krieviju saistībā ar Ukrainas krīzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu