Kabulā beidzies uzbrukums Amerikāņu universitātei, uzbrucēji nogalināti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kabulā ceturtdienas rītā beidzās kaujinieku trešdienas vakarā sāktais uzbrukums Afganistānas Amerikāņu universitātei, kad uzbrucēji tika nogalināti, paziņoja policija.

Kabulā ceturtdienas rītā beidzās kaujinieku trešdienas vakarā sāktais uzbrukums Afganistānas Amerikāņu universitātei, kad uzbrucēji tika nogalināti, paziņoja policija.

Policijas preses sekretārs Basirs Mudžahids paziņoja, ka uzbrukuma laikā nogalināti vismaz 16 cilvēki, tai skaitā trīs uzbrucēji, un 39 cilvēki ievainoti, tostarp deviņi policisti.

Starp nogalinātajiem ir septiņi studenti, trīs policisti, divi universitātes apsardzes darbinieki un viens blakus esošās ēkas apsargs.

Neviens grupējums atbildību par notikušo vēl nav uzņēmies.

Uzbrukums beidzās apmēram desmit stundas pēc tam, kad kaujinieki iekļuva universitātes kompleksā. Uzbrukums sākās, pašnāvniekam ar sprāgstvielām piekrautu automašīnu ietriecoties universitātes žogā.

Uzbrukumam sākoties, universitātes pilsētiņā atradās aptuveni 700 studentu.

Afganistānas drošības spēki uzbrukuma laikā aplenca teritoriju ap augstskolu. Afganistānas drošības spēkiem šajā situācijā ar padomu palīdzēja arī neliels skaits NATO padomnieku, atklāja Vašingtona.

Savienotās Valstis nosodīja notikušo, norādot, ka uzbrukums universitātei ir uzbrukums Afganistānas nākotnei.

Afganistānas Amerikāņu universitāte tika izveidota 2006.gadā, lai piedāvātu humanitāro zinātņu kursus pēc ASV sistēmas, un tajā pašlaik ir vairāk nekā 1000 studentu.

Pirms divām nedēļām nenoskaidroti bruņoti cilvēki nolaupīja divus šīs universitātes personāla darbiniekus - amerikāni un austrālieti - no viņu automobiļa. Nolaupīto atrašanās vieta vēl aizvien nav zināma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu