Austrālijas policija nekonstatē ekstrēmisma motīvu sievieti nodūrušā Francijas pilsoņa rīcībā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas policija nav atradusi pierādījumus, ka Francijas pilsonis, kurš nodūra britu sievieti, saucot «Allāhu akbar», būtu šādi rīkojies, ekstrēmisma motivēts.

Policija ceturtdien paziņoja, ka tā mēģina noskaidrot, vai šajā uzbrukumā apsūdzētajam 29 gadus vecajam Smailam Ajadam bijusi romantiska apsēstība ar 21 gadu veco sievieti.

Kvīnslendas štata policijas detektīvu virsnieks Rejs Roveders sacīja, ka policijai nav pierādījumu, ka šis uzbrukums būtu ekstrēmisma motivēts.

Policijas amatpersonas izmeklē, vai Lielbritānijas pilsone Mia Eilifa-Čunga bija atraidījusi Ajadu, pirms viņš šo sievieti otrdienas vakarā nodūra hostelī uz dienvidiem no Taunsvilas pilsētas Kvīnslendas ziemeļos.

Policija trešdien paziņoja, ka Ajads saucis «Allāhu akbar» («Allāhs ir dižens») gan uzbrukuma laikā, gan tad, kad viņu aizturēja policija. Roveders tomēr sacīja, ka nav pierādījumu tam, ka Ajads būtu radikalizējies vai politiski motivēts.

Ajadam vēl nav izvirzītas oficiālas apsūdzības.

Policija ir paziņojusi, ka šajā uzbrukumā nogalināts arī kāds suns, kā arī ievainoti divi cilvēki, tai skaitā 30 gadus vecs brits.

Ajads bija ieradies Austrālijā ar ceļošanai derīgu tūrisma vīzu, un nav zināms, ka viņam būtu bijusi saistība ar teroristiskiem grupējumiem, piemēram, «Islāma valsti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu