UNICEF brīdina par «Boko Haram» vardarbības iznīcinošo ietekmi uz bērniem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Teroristu grupējuma «Boko Haram» vardarbībai Čadas ezera baseinā bijusi un ir postoša ietekme uz bērniem šajā rajonā, ceturtdien brīdinājis ANO Bērnu fonds (UNICEF).

«Boko Haram» vardarbības dēļ bijuši spiesti pārvietoties 1,4 miljoni bērnu un vismaz vēl viens miljons iesprostots rajonos, kas ir grūti sasniedzami vai atrodas «Boko Haram» kontrolē.

Aplēsts, ka šogad Čadas ezera baseinā no nepietiekama uztura cietīs 475 000 bērnu.

Nigērijas ziemeļaustrumos, kur «Boko Haram» ir spēcīgas pozīcijas, no ģimenēm nošķirti aptuveni 20 000 bērnu, liecina aģentūras dati.

Aptuveni 38 bērni šogad Čadas ezera reģionā izmantoti pašnāvnieku uzbrukumu sarīkošanai. Kopš 2014.gada šādi dzīvību zaudējuši 86 bērni, paziņoja ANO.

Arī ANO Pasaules Pārtikas programma (WFP) iepriekš šonedēļ brīdināja, ka to cilvēku skaits, kam nepieciešama palīdzība pārtikas sagādē, Nigērijas ziemeļaustrumos ir gandrīz divkāršojies, no marta līdz augustam sasniedzot 4,5 miljonus.

«Boko Haram» izvērš savu darbību Nigērijas ziemeļaustrumos, kā arī iebrūk kaimiņvalstīs Kamerūnā, Čadā un Nigērā. Grupējuma mērķis ir panākt striktu šariata likumu ievērošanu.

Kopš 2009.gada «Boko Haram» ir nogalinājis 14 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu