Sīrijas kurdu spēki atkāpušies pāri Eifratai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV atbalstītie Sīrijas Demokrātiskie spēki, kuros dominē kurdi, atkāpušies pāri Eifratas upei uz austrumiem, paziņojis spēku pārstāvis sakariem ar presi.

«Sīrijas Demokrātiskie spēki ir atkāpušies uz austrumiem pāri Eifratai, lai sagatavotos Rakas atbrīvošanai,» tviterī paziņojis spēku pārstāvis.

Raka tiek uzskatīta par «Islāma valsts» galvaspilsētu Sīrijā.

Turcijas mediji, atsaucoties uz diplomātiskajiem avotiem, ziņoja, ka ASV valsts sekretārs Džons Kerijs informējis par notiekošo Ankaru.

Arī Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partija (PYD) paziņojusi, ka viņi ir atkāpušies no Menbižas.

PYD militārais spārns ietilpst ASV atbalstītajos Sīrijas Demokrātiskajos spēkos - kurdu un arābu koalīcijā, kas ir galvenais Savienoto Valstu sabiedrotais operācijās Sīrijā pret «Islāma valsti».

PYD paziņoja, ka kontrole pār pilsētu nodota vietējai padomei. Tas izdarīts jau 15.augustā, kad pilsēta tika pasludināta par brīvu no «Islāma valsts». Vienlaikus kurdu spēki pauda gatavību palīdzēt vietējai padomei uzbrukuma gadījumā.

Menbižas militārā padome tika izveidota neilgi, pirms jūnijā sākās operācija pilsētas atbrīvošanai no «Islāma valsts». Operāciju atbalstīja ASV.

Turcija apgalvo, ka vienošanās paredzējusi Kurdu Tautas aizsardzības vienību (YPG) atkāpšanos no pilsētas pēc tās atbrīvošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu