Apšaudīta Turcijas opozīcijas partijas līdera autokolonna, nogalināts žandarms

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas ziemeļaustrumos ceturtdien tika apšaudīta valsts lielākās opozīcijas partijas līdera Kemala Kiličdarolu autokolonna, taču politiķis uzbrukumā nav cietis, lai gan nogalināts viens un ievainoti divi žandarmi, kas viņu apsargāja.

Kemals Kiličdarolu bija devies uz Artvinas provinci, kurā notika uzbrukums, lai uzstātos ar runu mītiņā, vēstīja ziņu aģentūra «Dogan».

Turcijas iekšlietu ministrs Efkans Ala uzbrukumā vainoja kurdu separātistu kaujinieku grupējumu «Kurdistānas Strādnieku partija» (PKK). Viņš sacīja, ka uzbrucēju mērķis bijis žandarmērijas transportlīdzeklis, kas pavadījis ministra autokolonnu. Viens no tajā esošajiem žandarmiem nogalināts, bet divi ievainoti.

Par notikušo informēti Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans un premjerministrs Binali Jildirims, teica Turcijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Pēc incidenta Kiličdarolu piezvanījuši Erdoans, Jildirims un Ala, ziņoja «CNN-Turk».

Kurdu kaujinieki Turcijā regulāri rīko uzbrukumus, tomēr šis reģions Melnās jūras piekrastē ir ārpus to tradicionālās darbības zonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu