Aptauja: Vairums francūžu ir pret burkini

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

63% francūžu ir pret burkini peldkostīmu valkāšanu pludmalēs, liecina ceturtdien izplatītās aptaujas rezultāti.

Tikai 6% atbalsta ķermeni pilnībā aizsedzošā peldkostīma valkāšanu, bet atlikušajiem 30% šis jautājums bijis vienaldzīgs, konstatēts aptaujā, kuru pēc laikraksta «Le Figaro» pasūtījuma veicis pētījumu centrs «Ifop».

Francūži uzskata, ka «pludmale nav «nošķirta» publiskā telpa, bet ir uzskatāma par ekvivalentu ielai», skaidroja pētījumu centra pārstāvis Žeroms Furkē.

Jaunākās aptaujas rezultāti līdzinās aprīļa aptaujai, kurā tika konstatēts, ka 63% francūžu ir pret seju aizsedzošu musulmaņu tērpu valkāšanu ielās.

Tiesa gan, pētījumu centrs saviem respondentiem tiešā veidā nav prasījis, vai viņi atbalsta burkini aizliegumu.

Aizlieguma iecere izraisījusi globālas debates, un ceturtdien šis jautājums tiek izskatīts Francijas augstākajā administratīvajā tiesā.

Ja anglosakšu valstīs ir pārliecinošs atbalsts burkini, vairākās Francijas kaimiņvalstīs jau tagad tiek domāts par burkini aizliegšanu.

Aizliegums jau ir ieviests vairākos Vācijas baseinos un ierosināts Lombardijas reģionā, Itālijā, kur jau ir spēkā parandžu aizliegums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu