Baidens cer, ka Gvantanamo cietumu slēgs līdz janvārim

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV viceprezidents Džo Baidens ceturtdien pieļāva, ka Savienoto Valstu militārais cietums Gvantanamo bāzē tiks slēgts līdz janvārim, kad beigsies Baraka Obamas prezidentūras termiņš.

Preses konferencē Stokholmā atbildot uz žurnālista jautājumu, vai šai administrācijai izdosies sasnieg savu mērķi un slēgt Gvantanamo cietumu, viceprezidents sacīja: «Tādas ir manas cerības un gaidas.»

Cietums aizdomās par terorismu turētu personu ieslodzīšanai ASV karaflotes Gvantanamo līča bāzē Kubas teritorijā tika izveidots drīz pēc ASV iebrukuma Afganistānā 2001.gada beigās.

Šajā cietumā kopš tā atvēršanas ir bijuši ieslodzīti teju 800 cilvēku. Šobrīd tur ir palicis 61 ieslodzītais.

Cilvēktiesību organizācijas cietumu ir nosodījušas kā «juridisku melno caurumu», kur aizdomās turētie ieslodzīti gadiem ilgi bez tiesas procesa.

Ieslodzīto pārvešana no Gvantanamo cietuma pēdējos mēnešos ir aktivizējusies, jo Obama mēģina izpildīt savu solījumu par šī cietuma slēgšanu, tomēr viņš saskaras ar ASV Kongresa pretestību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu