Ungārijas premjers sola nostiprināt valsti pret imigrantiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdien solījis nostiprināt valsti pret imigrantu pieplūdumu.

Premjers paziņoja, ka Ungārijas vienkāršais žogs gar robežu tiks pārvērsts cietoksnim līdzīgā struktūrā, lai efektīvāk novērstu imigrantu nelegālu iekļūšanu valstī.

«Tiek izstrādāti tehniskie plāni, lai aizstātu esošo žogu ar daudz nopietnāku struktūru,» iknedēļas intervijā radio paziņoja Orbāns.

«Tā spēs vienlaikus apturēt simtiem tūkstošus cilvēku,» viņš piebilda.

Migrācijas krīzes kulminācijā 2015.gada rudenī Ungārijas valdība nolēma uzcelt žogu uz robežas ar Serbiju un Horvātiju, lai apturētu imigrantus, kas devās uz Rietumeiropu pa tā dēvēto Balkānu maršrutu.

Kopš žoga uzcelšanas migrantu skaits ir sarucis, lai gan Orbāna kritiķi uzskata, ka tas galvenokārt skaidrojams ar Eiropas Savienības (ES) un Turcijas starpā noslēgto vienošanos, nevis žogu.

Orbāns un Slovākijas, Čehijas un Polijas līderi vēlāk piektdien Varšavā tiksies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kuras «atvērto durvju» politiku ir asi kritizējuši.

«Birokrāti Briselē grib ielaist bēgļus un izplatīt pa visu ES,» norādīja Orbāns, piebilstot, ka Višegrādas valstis pret to stingri iebilst.

«Jautājums ir, kurā pusē nostāsies Angela Merkele?» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu