Peilina mudina Trampu neatteikties no imigrantu masveida deportācijas

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa atbalstītāji būs ļoti vīlušies, ja viņš atteiksies no nelegālo imigrantu masveida deportēšanas idejas, piektdien intervijā laikrakstam «Wall Street Journal» brīdināja bijusī Aļaskas štata gubernatore Sāra Peilina.

Pozīcija «gan jūsējiem, gan mūsējiem» galvenajos politikas jautājumos Trampa atbalstītājos var radīt milzīgu vilšanos, sacīja Peilina, kas 2008.gadā pārī ar senatoru Džonu Makeinu kandidēja uz ASV viceprezidenta amatu.

«Daži vēstījumi, kurus mēs dzirdējām aizvadītajā nedēļā, acīmredzami neatbilst stingrajai nostājai un nesakrīt ar tiem vēstījumiem, kurus mēs saņēmām visu šo laiku,» atgādināja politiķe.

Tramps pēdējā laikā devis mājienus, ka varētu savu stingro nostāju imigrācijas jautājumā, kas veidoja vēlēšanu programmas kodolu kampaņas pirmajā fāzē, padarīt pielaidīgāku.

Ja sākotnēji viņš runāja, ka no ASV ir jādeportē 11 miljoni nelegālo imigrantu, tad tagad viņš sācis pieļaut, ka prom braukt nāksies tikai noziedzniekiem.

Bažas par Trampa nostājas maiņu imigrantu deportācijas jautājumā jau pauduši vairāki redzami konservatīvo ideju aizstāvji, arī publiciste un advokāte Ena Koultere un radiožurnālists Rašs Limbo.

Demokrātu kandidāte Hilarija Klintone paudusi kritiku Trampa manevriem, tos raksturojot kā «bezcerīgu mēģinājumu», bet bijušais Trampa konkurents cīņā par republikāņu nomināciju Džebs Bušs atzina, ka šādu ideju maiņu uzskata par pretīgu.

Sagaidāms, ka Tramps savas jaunās tēzes imigrācijas jomā izklāstīs jaunnedēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu