Francijas kūrortpilsētas ignorē Valsts padomes atcelto burkini aizliegumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas kūrortpilsētas solījušas ignorēt valsts augstākās administratīvās tiesas instances - Valsts padome - piektdienas lēmumu atcelt aizliegumu pludmalēs nēsāt visu augumu nosedzošos peldkostīmus jeb burkini, kādus valkā daļa islāmticīgo sieviešu, jo šis spriedums attiecas tikai uz Vilnēvlubē pilsētas pludmali.

Valsts padome izskatīja divu nevalstisko organizāciju - Cilvēktiesību līgas (LDH) un Apvienības pret islamofobiju (CCIF) - iesniegto prasību atcelt Vilnēvlubē mēra lēmumu aizliegt burkini nēsāšanu.

Lai gan tika skatīta lieta, kas formāli attiecas tikai uz vienu pilsētu, Valsts padomes lēmums rada precedentu, kas attiecas uz aptuveni 30 citām municipalitātēm, kas izsludinājušas līdzīgus aizliegumus.

Valsts padome savā spriedumā norādīja, ka vietējās varasiestādes var ierobežot personīgo brīvību tikai gadījumos, ja ir «pierādāms apdraudējums» sabiedriskajai kārtībai.

Tiesneši uzsvēra, ka Vilnēvlubē lietā šādu risku nav.

Tomēr pārējās pilsētas, tostarp Nica un Kannas, sola ierobežojumus paturēt spēkā un sodīt sievietes, kuras valkā burkini.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu