Krievijas iedzīvotāji par vislabāko «analītisko» programmu uzskata kara propagandas raidījumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzhavakhadze Zurab / ITAR-TASS

Krievijas televīzijas skatītāji par vislabāko «analītisko» raidījumu uzskata kara propagandas raidījumu «Vesti nedeli», kuru vada Kremļa oficiālās ziņu aģentūras «Rosija Segodnja» vadītājs Dmitrijs Kiseļovs, pret kuru vērstas starptautiskās sankcijas par naida un kara kurināšanu pret Ukrainu, liecina jaunas aptaujas dati.

Sabiedriskās domas fonda (FOM) veiktā aptauja arī paradīja, ka teju divas trešdaļas Krievijas iedzīvotāju (61%) televizoru skatās praktiski katru dienu. Visvairāk televīzijas skatītājus interesē tēmas, kas saistītas ar Krievijas politiku (37%) un starptautiskajām attiecībām (37%), sociālajām problēmām (34%), Krievijas bruņotajiem spēkiem (30%).

Vispopulārākie telekanāli ir Pirmais kanāls (48%), «Rossija 1» (46%), kuriem seko NTV (31%), TNT (23%) un STS (19%).

Visbiežāk Krievijas iedzīvotāji skatās ziņas - 55% aptaujāto, un mākslas filmas - 48%.

Par jaunākajiem notikumiem valstī un ārzemēs respondenti visbiežāk uzzina no Pirmā kanāla (51%), «Rossija 1» (43%), NTV (20%) un «Rossija 24» (18%).

24% aptaujāto par vislabāko analītisko programmu uzskata Kiseļova vadīto «Vesti nedeli», kas tiek demonstrēts kanālā «Rossija 1», 16% par tādu uzskata Pirmajā kanālā radīto Iradas Zeinalovas vadīto programmu «Voskresnoje vremja», bet 12% - «Rossija 1» demonstrēto Sergeja Briļeva programmu «Vesti v subbotu».

Pilnībā no televīzijas ir atteikušies 10% aptaujāto Krievijas pilsoņu. Šādu cilvēku skaits pēdējos gados ir ievērojami pieaudzis, jo vēl pirms 8 gadiem no televīzijas vērošanas bija atteikušies tikai 2% respondentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu