Itālijas zemestrīces upuru skaits pieaudzis līdz 290

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bojāgājušo skaits 6,2 magnitūdu zemestrīcē, kas trešdienas rītā notika Itālijas vidienē, pieaudzis līdz vismaz 290 cilvēkiem, sestdien paziņoja Itālijas Civilās aizsardzības pārvalde.

230 cilvēki gājuši bojā Amatričes pilsētiņā, 49 - Arkuatā del Tronto un 11 - Akumoli. Glābēji joprojām turpina darbu Amatričē, bet apturējuši izdzīvojušo meklēšanu pārējās divās pilsētās.

6,2 magnitūdu zemestrīce notika trešdien plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika). Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē, Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus - Umbriju, Lacio un Marki.

Piektdien notika pirmās bēres, kurās tika apbedīti šīs zemestrīces upuri. Sestdien visā valstī karogi nolaisti pusmastā, godinot zemestrīces upuru piemiņu.

Civilās aizsardzības pārvaldes ārkārtas situāciju vienība paziņoja, ka piektdien nav atrasti jauni izdzīvojušie zemestrīces izpostītajās pilsētiņās.

Vismaz 388 cilvēki tikuši hospitalizēti ar zemestrīcē gūtiem ievainojumiem.

Starp bojā gājušajiem ir vismaz astoņi ārvalstnieki - precēts britu pāris un viņu 14 gadus vecais dēls, divi Rumānijas pilsoņi, kas dzīvoja Itālijā, un pa vienam Kanādas, Salvadoras un Spānijas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu