Eksperti: Ziemeļkorejas zemūdeņu raķetes nebūs gatavas līdz 2018.gadam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkoreja progresē no zemūdenes izšaujamu ballistisko raķešu sistēmas izstrādē, taču tā vēl ir pāris gadu attālumā no tās izmantošanas, paziņojuši eksperti.

Džona Hopkinsa universitātes ASV-Korejas Institūts paziņoja, ka Ziemeļkorejas trešdien veiktais ballistiskās raķetes izmēģinājums, palaižot to no zemūdenes savas austrumu piekrastes tuvumā, liek domāt, ka programma progresē straujāk, nekā ticis uzskatīts.

«Tomēr tas nenozīmē, ka tā būs gatava nākamnedēļ, nākamajā mēnesī vai pat nākamajā gadā,» norāda institūts. «Drīzāk tas liek domāt, ka iespējama izvietošana pirmajā darbības stadijā varētu notikt ātrākais 2018.gada otrajā pusē.»

Ziemeļkoreja izšautā raķete piezemējās Japāņu jūrā, aptuveni 500 kilometrus no palaišanas vietas. No visām Ziemeļkorejas izmēģinātajām raķetēm šī nolidojusi vistālāko attālumu.

Reģionālos līderus satraucis šis izmēģinājums. Ķīna, Dienvidkoreja un Japāna aicinājušas Ziemeļkoreju izrādīt savaldību un ievērot ANO rezolūcijas, kas aizliedz tai veikt raķešu izmēģinājumus.

Korejas mediji, citējot valsts līderi Kimu Čenunu, ziņoja, ka Phenjanas raķetes tagad var sasniegt ASV un amerikāņu bāzes Klusajā okeānā.

Dienvidkoreja apstiprinājusi, ka Ziemeļkorejas raķešu darbības rādiuss ir palielinājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu