Turcija atļauj policistēm valkāt hidžabu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turcija pirmo reizi atļāvusi policistēm kopā ar formas tērpu valkāt hidžabu, liecina sestdien oficiālajā laikrakstā publicēts rīkojums.

Policijā dienošās sievietes «varēs apsegt savus matus» zem cepurēm vai beretēm, ja vien galvas lakats ir «tādā pašā krāsā kā forma un bez rakstiem», teikts rīkojumā.

Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana Taisnīguma un attīstības partija (AKP), kas ir pie varas kopš 2002.gada, izpelnījusies kritiku par islamizāciju un modernās Turcijas dibinātāja Mustafas Kemala Ataturka valsts pamatos ielikto laicīgo vērtību graušanu.

Pēdējo divu gadu laikā valdība atcēlusi aizliegumus sievietēm un meitenēm valkāt galvas lakatus skolās un valsts iestādēs. Kritiķi arī šajā solī saskata apdraudējumu sekulāras valsts pamatiem.

Valdība arī ierobežojusi alkohola tirdzniecību un mēģinājusi aizliegt universitātēs abiem dzimumiem kopīgas kopmītnes.

Pēdējo desmit gadu laikā Turcijā uzceltas daudzas jaunas mošejas, tostarp viena uzcelta prezidenta pils kompleksā pie Ankaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu