Amatpersona: Vācija šogad sagaida 300 000 patvēruma meklētāju ierašanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijā šogad varētu ierasties 300 000 patvēruma meklētāju, kas gan būs mazāk nekā trešā daļa no pērn piedzīvotā pieplūduma, svētdien paziņojis Vācijas Federālā migrantu un bēgļu biroja (BAMF) vadītājs.

BAMF vadītājs Franks Jirgens Veize norādīja laikrakstam «Bild am Sonntag», ka Vācijas spēcīgā ekonomika un uzlabojumi bēgļu dienestos nozīmē labāku valsts spēju uzņemt patvēruma meklētājus, īpaši, ja to skaits būs mazāks.

«Mēs šogad gatavojamies 250 000 līdz 300 000 bēgļu,» viņš paziņoja.

«Optimālus pakalpojumus mēs varam nodrošināt līdz 300 000. Ja ieradīsies vairāk cilvēku, tas mums radīs spiedienu, tad mēs pāriesim uz tā saukto krīzes režīmu, bet pat tad mums nebūs tādi apstākļi kā pērn,» skaidroja Veize.

Biroja vadītājs gan atzina, ka vēl joprojām nav izskatīti 530 000 patvēruma lūgumu, un tos visus līdz gada beigām neizdodies izskatīt. Veize arī neslēpa, ka patvēruma meklētāju integrācija Vācijas darba tirgū būs «ilgstošs un dārgs» process.

Pērn patvērumu Vācija lūdza gandrīz 1,1 miljons cilvēku. Tā sauktā Balkānu migrācijas maršruta slēgšana un Eiropas Savienības (ES) vienošanās ar Turciju par nelegālās imigrācijas apkarošanu ir ievērojami samazinājusi nelegālo imigrāciju Eiropā no Tuvajiem Austrumiem un Afganistānas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu