Erdogans: Turcijai «Islāma valsts» un Sīrijas kurdu kaujinieki ir teroristi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcija Sīrijā ar ar «vienādu apņēmību» karos pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» un Sīrijas kurdu kaujiniekiem, svētdien - Sīrijā izvērstās Ankaras militārās ofensīvas piektajā dienā - paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajps Erdogans.

«Mēs panāksim, lai visi centieni attīrīt Sīriju no «Daesh» (»Islāma valsts«) darbotos,» mītiņā Gaziantepā, Sīrijas pierobežā, sacīja prezidents.

«Attiecībā uz terora grupējumu PYD (Demokrātiskās savienības partiju) mūsu apņēmība ir tikpat liela,» viņš uzsvēra, izsakoties par Sīrijas kurdu lielāko politisko partiju un tās militāro atzaru - Tautas aizsardzības vienībām (YPG). PYD un YPG ir ASV galvenie militārie sabiedrotie Sīrijā cīņā pret «Islāma valsti».

Uzrunājot atbalstītājus Gaziantepā, Erdogans sacīja, ka viņš ir «gatavs un apņēmības pilns attīrīt mūsu reģionu no terora grupējumiem. Mēs nekādā ziņā nepieļausim terora aktivitātes mūsu robežu tuvumā».

Turcijas premjerministrs Binali Jidirims vēl piektdien noliedza Rietumu preses pārmetumus, ka Turcijas militārās operācijas mērķis Sīrijā nav vis džihādistu grupējums «Islāma valsts», bet gan kurdi.

Ankara iepriekš izpelnījusies pārmetumus un apsūdzības, ka tā izturas pārlieku iecietīgi pret «Islāma valsti» vai pat to atbalsta.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu