Gabriēls: Merkele par zemu novērtējusi imigrantu integrācijas grūtības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele par zemu novērtējusi problēmas, kādas radīs centieni integrēt pērn ieceļojošo teju miljonu patvēruma meklētāju, svētdien atzina viņas vietnieks Zigmārs Gabriēls. Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU) «par zemu novērtējuši problēmas», ko rada jauno imigrantu integrācija, telekanālam ZDF sacīja sociāldemokrātu līderis, kurš Merkeles kabinetā ieņem arī ekonomikas ministra amatu.

«Mēs vienmēr esam teikuši - Vācijai katru gadu uzņemt miljonu cilvēku ir neiedomājami,» atgādināja Gabriēls.

Viņš kritizēja Merkeli par bieži atkārtoto saukli «mēs to varam paveikt», norādot, ka ar to vien nav pietiekami.

«Tā vietā mums vajadzētu radīt pareizos apstākļus, lai to patiešām varētu paveikt,» sacīja vicekanclers, norādot, ka CDU un tās Bavārijas partnerorganizācija Kristīgi sociālā savienība (CSU) šos centienus vienmēr bloķējušas.

Merkele svētdien televīzijas intervijā nevēlējās izteikties par plaisām koalīcijā, bet pauda pārliecību, ka Vācija var tikt galā ar bēgļu krīzi. «Mēs daudz esam paveikuši, bet mums ir daudz darāmā,» sacīja kanclere.

«Mēs par daudzām lietām esam ātri izlēmuši kopā,» viņa piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu