Vācija, Polija un Francija sola aktivizēt Veimāras grupas darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācija, Polija un Francija svētdien solīja aktivizēt pirms 25 gadiem izveidotā «Veimāras trijstūra» darbību, lai tādējādi palīdzētu tikt galā ar Eiropas jaunajiem izaicinājumiem, cita starpā arī ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers apliecināja, ka trīs valstu līderi tiksies vēl pirms gada beigām, savukārt viņa Francijas kolēģis Žans Marks Ero norādīja, ka Francija novembrī rīkos samitu.

Trīs valstu līderi Veimāras grupas sarunās pēdējo reizi tikās pirms pieciem gadiem.

Grupai ir bijusi būtiska loma Eiropas integrācijas panākšanā, un tā varētu palīdzēt sniegt atbildes uz jautājumiem, kas radušies pēc Lielbritānijas lēmuma izstāties no bloka, sacīja Vācijas ministrs.

«Lielbritānijas lēmums pamest ES ir lielākais izaicinājums, ar ko mēs sastopamies,» žurnālistiem sacīja Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis. «Viņu lēmums atspoguļo ES kļūdu, un mums ir jāsaprot, kā šo kļūdu izlabot.»

Šteinmeiers atzina, ka ministru starpā pastāv domstarpības, piemēram, tādos jautājumos kā imigrācija, kas, tiesa gan, svētdienas sanāksmē netika apspriests. Viņš norādīja, ka ministri nākotnē varētu tikties biežāk, lai apspriestu šo un daudzus citus jautājumus.

Ministrs apliecināja, ka plānots arī tikties lielākās grupās ar citām valstīm, tādām kā Višegrādas četrinieks, ko šobrīd vada Polija un kurā ir arī Čehija, Slovākija un Ungārija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu