«Tas ir pretīgi, viņam izskalotas smadzenes,» - brits ISIS video atpazīst savu trīspadsmitgadīgo dēlu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nesen pasaules medijos parādījās kārtējais šokējošais teroristiskās organizācijas «ISIS» video, kurā mazgadīgi bērni militārajās formās nogalina teroristu gūstekņus. Galvenais video personāžs identificēts kā 13 gadus vecs britu zēns. Viņu atpazinis tēvs, raksta «The Independent».

Vīrietis apgalvo, ka propagandas video redzamais zēns, kurš pirms slaktiņa gūstekņiem nolasa «spriedumu», ir viņa 13 gadus vecais dēls Džodžo. Viņa māte ir viena no meklētākajām teroristēm pasaulē - Sallija Džounsa.

Vīrietis, kurš drošības apsvērumu dēļ savu vārdu neatklāj, pastāstījis, ka zēns dzimis Kentā 2004. gadā. Drīz pēc dēla dzimšanas viņa māte Sallija esot pievērsusies islāmam. Pēcāk viņa apprecējusies ar kādu «ISIS» atbalstītāju, un pāris 2013. gadā pārbēdzis uz Sīriju. Līdzi paņemts arī dēls Džodžo, kurš tobrīd bijis 10 gadus vecs.

Tiek uzskatīts, ka Sallijas Džounsas pašreizējais vīrs gājis bojā bezpilota lidmašīnas uzlidojumā pagājušajā gadā.

Runājot par dēlu, viņa atsvešinātais tēvs pauž dziļas sāpes. «Viņš bija tik gudrs, pilnīgi parasts zēns - viņu interesēja vaboles un pastaigas brīvā dabā.

Man nācies šīs atmiņas savā prātā bloķēt. Tas ir bijis grūti, taču ir jādzīvo tālāk. Ir tik pretīgi apzināties, ka viņam tagad izskalotas smadzenes,» viņš saka.

Labus vārdus par zēna bērnību medijiem pauda arī kāds viņa tēva draugs. «Viņš bija laimīgs zēns, mīlošs, iejūtīgs. Bija prieks atrasties viņa kompānijā. Esmu dusmīgs uz Salliju par to, ka viņa paņēma nevainīgu bērnu, kurš nemāk atšķirt labu no ļauna. Ar bērniem ir tik viegli manipulēt,» viņš saka. «Sallija zēna tēvam sūtīja pretīgas īsziņas. Draudēja, ka aizvedīs Džodžo uz islāmistu protestu vietām un tur atstās. Tas bija briesmīgi. Bērns ne pie kā nebija vainīgs. Un man nav skaidrs, kas var likt mātei savu bērnu nostādīt tik bīstamā situācijā.»

Video redzami vairāki mazgadīgi zēni militārās formās, kas pie «ISIS» gūstekņu galvām tur ieročus. Tiek uzskatīts, ka nogalinātie vīri ir «ISIS» kaujinieku sagūstīti kurdu kaujinieki. Video zēna vārds netiek minēts, un viņš tiek identificēts vien kā Abu Adulla al-Britani - tas ir vārds, kādu «ISIS» kaujinieki izmanto, lai apzīmētu grupējuma piekritējus, kas ieradušies no Lielbritānijas.


Sallija Džounsa, kura tiek dēvēta arī par Umm Hussain Britaniya un «balto atraitni», patlaban ir viena no meklētākajām teroristēm pasaulē. Viņas vārds iepriekš saistīts ar teroristisku aktivitāšu plānošanu Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu