Čehija nepieņems imigrantus no Turcijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čehija līdz gada beigām nepieņems imigrantus no Turcijas, ņemot vērā neskaidro situāciju, kas tur izveidojusies pēc apvērsuma mēģinājuma, svētdien Čehijas Televīzijas ēterā paziņoja iekšlietu ministrs Milans Hovanecs.

«Mēs nepieņemsim nevienu līdz gada beigām, jo drošības pārbaudes ir ļoti precīzas,» viņš piebilda.

«Pēc notikumiem Turcijā - un mēs tieši nezinām, kas notika Turcijā, vai tas bija pučs, vai kontrpučs, - turki militāri iejaucas ļoti iedarbīgā veidā,» norādīja Hovanecs. «Man ir bail, ka spriedzes eskalācija, ko Turcija šobrīd ir izvērsusi kurdu virzienā, Turciju var destabilizēt.»

«Ja vienošanās ar Turciju sadrūp, mēs varam sagaidīt nelielu migrācijas vilni šogad un krietni lielāku nākamajā pavasarī,» brīdināja ministrs.

Ir neiespējami pieņemt Turcijas prasības atcelt vīzu režīmu, jo viņi nav izpildījuši Eiropas Savienības (ES) izvirzītās prasības, viņš skaidroja.

«Ja Eiropa to darīs, tā pilnībā būs zaudējusi cieņu,» sacīja Hovanecs.

Grieķija un Itālija ir jāpiespiež izturēties pret migrāciju nopietni, uzsvēra ministrs. «Ja tās to nedarīs, tām nav vietas Šengenā.»

«Čehijai būtu jāsāk nopietna ofensīva diplomātiskajās sarunās, pirmkārt, lai panāktu, ka Grieķija pilda savus pienākumus,» viņš piebilda.

«Diemžēl Grieķijai būtu jākļūst par ieslodzījuma vietu, kur imigrantiem būtu jāapzinās, ka viņi tur ir ieslēgti, tiek pārbaudīti un nosūtīti atpakaļ,» sacīja Hovanecs.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas.

Nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas uz Grieķiju pēdējā laikā ir sarukusi, taču vienlaikus aktivizējies cilvēku kontrabandas maršruts no Lībijas uz Itāliju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu