Pentagons: Sadursmes Sīrijā starp Turciju un ASV atbalstītajiem kurdiem ir «nepieņemamas»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadursmes Sīrijā starp Turcijas armiju un ar to saistītajiem bruņotajiem formējumiem, no vienas puses, un ASV atbalstīto Sīrijas kurdu vadīto koalīciju, no otras, ir «nepieņemamas», pirmdien paziņoja Pentagons, mudinot visas puses izrādīt savaldību.

«Mēs esam aicinājuši abas puses necīnīties vienai ar otru, bet turpināt fokusēties uz cīņu ar «Islāma valsti»,» sacīja ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters.

«Tas ir pamats mūsu sadarbībai ar abām pusēm - specifiski neiesaistīties [savstarpējās] kaujās.»

Pentagona pārstāvis sakariem ar presi Pīters Kuks nosodīja kaujas uz dienvidiem no Sīrijas pilsētas Džerābulusas starp Turcijas bruņotajiem spēkiem un ASV atbalstītajiem Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem, kuros vadošā loma ir kurdu kaujiniekiem.

«Mēs vēlamies, lai tas būtu skaidrs - mēs uzskatām, ka šīs sadursmes ir nepieņemamas un pamats nopietnam satraukumam,» sacīja amatpersona.

«Tas jau šobrīd ir blīvs kaujas lauks. Attiecīgi, mēs aicinām visus bruņotos spēlētājus nekavējoties izrādīt savaldību un spert pienācīgus soļus konflikta atrisinājumam.»

Turcijas prezidents Redžeps Tajps Erdoans pirmdien solīja, ka Turcija Sīrijā ar ar «vienādu apņēmību» karos pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» un Sīrijas kurdu kaujiniekiem.

Savukārt Turcijas premjerministrs Binali Jidirims vēl piektdien noliedza Rietumu preses pārmetumus, ka Turcijas militārās operācijas mērķis Sīrijā nav vis džihādistu grupējums «Islāma valsts», bet gan kurdi.

Ankara iepriekš izpelnījusies pārmetumus un apsūdzības, ka tā izturas pārlieku iecietīgi pret «Islāma valsti» vai pat to atbalsta.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu