Spriedze Francijā: restorāna saimnieks atsakās apkalpot musulmaņu sievietes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starpkultūru spriedze Francijā arvien pieaug. Kāds restorāna īpašnieks Parīzē bija spiests atvainoties un bailēs par savas ģimenes drošību pamest māju, kad bija atteicies apkalpot divas sievietes musulmanietēm raksturīgajā ķermeni nosedzošajā apģērbā un licis viņām doties prom. Incidents nofilmēts un sociālajos tīklos saņēmis asu kritiku un negaidītu pretreakciju, raksta «The Telegraph».

Izraidot abas sievietes no sava restorāna, «Le Cenacle» saimnieks paziņoja, ka viņu klātbūtne tur nav vēlama, tā kā «teroristi ir musulmaņi un visi musulmaņi ir teroristi». «Es negribu tādus cilvēkus kā jūs manā restorānā. Tagad, kad to zināt, varat doties prom,» viņš paziņoja.

Video nonāca internetā, un restorāna saimnieks bija spiests atvainoties. Notikušais izraisīja pamatīgu pretreakciju sabiedrībā - kopš sestdienas, kad incidents notika, izskanējuši aicinājumi restorānu boikotēt. Tāpat izplatīta kritika par pašu restorānu kā tādu.

Sākoties pamatīgām «raganu medībām», kāda vīriešu grupa uzņēmusi video, kurā konfrontē restorāna saimnieku par notikušo. Viņš uzņemtajā video skaidro, ka situācija konkrētajā dienā izgāja «ārpus robežām». Viņš notikušo skaidro ar augošo spriedzi saistībā ar musulmaniešu burkini peldkostīmu aizliegšanu daudzās Francijas pilsētās un pašvaldībās. Tāpat viņu ļoti esot sarūgtinājusi kāda drauga nāve teroraktā «Bataclan» koncertzālē pagājušā gada novembrī.

Kā vēsta policijai tuvi avoti, restorāna saimnieks kopā ar ģimeni drošības apsvērumu dēļ tagad uz laiku pametis māju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu