ES komisārs pauž šaubas par Lielbritānijas faktisko izstāšanos no bloka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienības (ES) digitālās ekonomikas komisārs Ginters Etingers, kurš Eiropas Komisijā (EK) pārstāv Vāciju, otrdien paudis šaubas par Lielbritānijas faktisko izstāšanos no bloka, norādot, ka viņš derībās augstu likmi uz tā dēvēto Breksitu neliktu.

Intervijā laikrakstam «Bild» Etingers atzina, ka jūnijā Lielbritānijā notikušā referenduma rezultāts ir «saistošs», taču tūlīt pat piebilda: «Iespējams, ka sabiedrības noskaņojums mainīsies, ja ekonomiskā situācija pēc balsojuma par «Breksitu» pasliktināsies.»

Viņš norādīja: jo ilgāk Lielbritānijas valdība vilcināsies ar Lisabonas līguma 50. panta iedarbināšanu, «jo nedrošāka gan ekonomiski, gan politiski kļūs situācija».

Līdzko tiks iedarbināts 50.pants, kas regulē ES dalībvalsts izstāšanās procedūru, sāksies divus gadus ilgs periods, kurā norisināsies sarunas par Lielbritānijas faktisko izstāšanos no bloka.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka tas šogad vēl nenotiks, jo valdībai nepieciešams laiks, lai sagatavotu Apvienotās Karalistes pozīciju pirms izstāšanās sarunām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu