Demisionē Francijas ekonomikas ministrs Makrons

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas ekonomikas ministrs Emanuels Makrons otrdien atkāpies no amata, pastiprinot spekulācijas, ka plāno kandidēt nākamgad gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Makrons atkāpies, «lai sevi pilnībā veltītu savai politiskajai kustībai», paziņoja prezidenta birojs. Makrons aprīlī dibināja politisko kustību «En Marche» («Uz priekšu»).

Par šo lēmumu «es domāju ilgi. Vieglāk būtu palikt Bersī [Parīzes rajons, kur atrodas Ekonomikas ministrija] komfortā, bet es esmu pieņēmis lēmumu uzņemties atbildību», lēmumu demisionēt komentēja Makrons.

«Tā ir izvēle būt brīvam un atbildīgam, brīvam runāt, ierosināt, rīkoties, mobilizēt, būt atbildīgam par jauniem piedāvājumiem, kas veidos jaunu cerību,» viņš piebilda.

38 gadus vecais bijušais investīciju baņķieris jau iepriekš licis saprast, ka varētu kandidēt prezidenta vēlēšanās, lai arī atklāti savu kandidatūru nav pieteicis. Tas radījis saspīlējumu viņa attiecībās ar prezidentu Fransuā Olandu.

Olands savukārt ir atzinis, ka līdz gada beigām izlems par savu kandidatūru no Sociālistu partijas. Sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecina, ka viņš nespētu iekļūt vēlēšanu otrajā kārtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu