Dānijas valdība ierosina atraidīt patvēruma meklētājus pie robežas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dānijas valdība otrdien rosināja jaunu likumprojektu, kas ļautu pie valsts robežas atraidīt patvēruma meklētājus, ja valstī būtu palielinājies imigrantu pieplūdums.

«Mums jābūt spējīgiem regulēt spiedienu,» paziņoja integrācijas ministre Ingera Stejberga.

«Tādēļ mēs tagad ierosinām ārkārtas bremzes, lai mēs varētu pie robežas atraidīt patvēruma meklētājus,» viņa piebilda.

Ministre skaidroja, ka šādu rosinājumu iedvesmojis līdzīgs pērn Norvēģijā pieņemts likums.

Valdība arī vēlas apgrūtināt imigrantu iespējas saņemt atsevišķus sociālos pabalstus un atvieglot patvērumu nesaņēmušo imigrantu sūtīšanu mājās. Dānija arī vēlas uzlabot drošību patvēruma centros.

Dānijā šogad patvērumu lūguši 4700 cilvēku, un valdība prognozē, ka līdz gada beigām to skaits sasniegs 10 000. Pērn Dānijā patvērumu lūdza 21 000.

«Lai arī skaitlis (..) ir zemāks nekā mēs sākotnēji prognozējām, 10 000 patvēruma meklētāju tomēr ir par daudz, un mēs vēlamies samazināt [to] skaitu,» uzsvēra Stejberga.

Dānija gada sākumā jau ieviesa vairākus pasākumus, lai atturētu patvēruma meklētāju ierašanos, tostarp ļaujot konfiscēt nelikumīgi valstī iekļuvušo patvēruma meklētāju naudu un vērtslietas, lai segtu viņu uzturēšanas izdevumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu