Merkele: Vācija bēgļu problēmu ignorēja pārāk ilgi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele atzinusi Vācijas migrācijas politikas kļūdas, pārāk ilgi ignorējot bēgļu problēmu. «Mēs, vācieši, pārāk ilgi ignorējām problēmu un novērsām no sevis domu par visas Eiropas līmeņa risinājuma nepieciešamību,» viņa uzsvēra intervijā Vācijas laikrakstam «Süddeutsche Zeitung».

Kanclere paziņoja, ka daudzi imigranti Eiropā ieradās arī 2004. un 2005. gadā. Merkele atgādināja, ka Vācija, kas agrāk uzņēma lielāko daļu bēgļu no bijušās Dienvidslāvijas, bija priecīga, ka bēgļu problēmu nācās risināt galvenokārt citām valstīm.

«Es to nevaru noliegt,» viņš atzina trešdien publicētajā intervijā.

Berlīne arī ilgi ir pretojusies reformām Eiropas Savienībā (ES), tostarp arī Šengenas zonas robežu aizsardzībai, pauda Merkele.

Kanclere arī centās kliedēt vāciešu bažas par bēgļu ierašanās sekām.

«Vācija turpinās būt Vācija ar visu, ko mēs mīlam un kas mums ir dārgs» arī pēc bēgļu ierašanās, paziņoja Merkele.

Vidusjūrā pie Lībijas otrdien izglābti 3000 migrantu

Vidusjūrā pie Lībijas otrdien tika izglābti 3000 migrantu, kas ar nedrošiem kuģiem un laivām mēģināja sasniegt Eiropu, paziņoja Itālijas krasta apsardze.

«Apmēram 3000 migrantu otrdien tika izglābti 30 operācijās, kuras koordinēja krasta apsardze,» teikts krasta apsardzes paziņojumā.

Svētdien šajā Vidusjūras rajonā tika izglābti vairāk nekā 1100 migrantu, bet pirmdien – apmēram 6500, kas bija vienas dienas rekords.

Saskaņā ar ANO bēgļu lietu aģentūras un Itālijas krasta apsardzes datiem Itālijā šogad ieradušies 112 500 migrantu. Pērn analogā laika posmā ieradušos migrantu skaits bija nedaudz lielāks – 116 000.

Migrantu pieplūdums pēdējās dienās ir pastiprinājies, uzlabojoties laikapstākļiem Vidusjūrā.

Mēģinot sasniegt Grieķiju vai Itāliju, kopš gada sākuma jūrā gājuši bojā vairāk nekā 3100 migrantu – par apmēram 50% vairāk nekā tādā pašā 2015.gada periodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu