Saziedota nauda smagi slimās Baibas Barones aknu transplantācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien saziedota visa nepieciešamā summa smagi slimās Baibas Barones aknu transplantācijai, liecina informācija labdarības organizācijas «Ziedot.lv» mājaslapā.

Kā liecina mājaslapā publicētā informācija, 24 gadus vecā sieviete cieš no retas aknu asinsvadu slimības, kas nozīmē, ka vēderā krājas šķidrums, ir stipras sāpes, slikta dūša un nespēks. Šie simptomi viņai parādījās pirms vairāk nekā septiņiem gadiem, un tie mediķiem radīja aizdomas par ļaundabīgu audzēju.

Baronei nācās pārciest ķīmijterapijas kursu, pēc kura tika konstatēts, ka audzēja tomēr nav. Pēc tam viņa tika nosūtīta uz klīniku Vīnē, kur apstiprināja «Budd-Chiary» sindromu. Vīnes klīnikā viņai tika veikta operācija, kuras laikā tika ievietots šunts jeb mākslīgais asinsvads. Pēc operācijas sievietes pašsajūta uzlabojās, viņa atsāka strādāt ar bērniem gan bērnudārzā, gan kā auklīte ģimenēs.

Tomēr pērn decembrī, pēc septiņu gadu pārtraukuma, slimība atkal sevi pieteica. Jaunā sieviete ar stiprām vēdera sāpēm nonāca slimnīcā. Tālāk sekoja vēl vairākas vizītes slimnīcā, ik reizi situācija bija arvien smagāka, ar augstu temperatūru. Tika konstatēts, ka viņai ir izveidojusies aknu ciroze un viņas dzīvību var glābt tikai aknu transplantācija. Latvijas mediķi Baroni nosūtījuši konsultēties par aknu transplantāciju Tartu Universitātes klīnikā Igaunijā.

Speciālisti Tartu ir gatavi veikt transplantāciju, taču tās izmaksas ir 50 000 eiro, ņemot vērā, ka operācija būs sarežģītāka ievietotā šunta dēļ. Līdz šim, privāti vācot ziedojumus, bija saziedoti jau 12 000 eiro, tomēr šodien saziedoti arī atlikušie 38 000 eiro, liecina «Ziedot.lv» informācija.

Ziedojumu vākšana «Ziedot.lv» portālā sākta 22.augustā.

Par smagi slimās sievietes veselības stāvokli vakar ziņoja arī vairāki mediji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu