Aptauja: Vācijā atbalsts AfD sasniedz 12%

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācu vēlētāju vidū atbalsts labējai partijai «Alternatīva Vācijai» (AfD) pieaudzis no desmit uz 12%, liecina trešdien izplatītie aptaujas rezultāti.

Pirms svētdien gaidāmajām Mēklenburgas-Priekšpomerānijas landtāga vēlēšanām atbalsts AfD valstī kopumā sasniedzis šā gada otro augstāko līmeni, liecina aptauja, ko pēc žurnāla «Stern» un raidorganizācijas RTL pasūtījuma veicis pētījumu centrs «Forsa».

Mēklenburgā-Priekšpomerānijā par AfD gatavs balsot 21% vēlētāju.

AfD, kas pirms trim gadiem tika dibināta kā eiroskeptiķu partija, kļuvusi par nozīmīgāko kancleres Angelas Merkeles «atvērto durvju» imigrācijas politikas kritiķi.

Vācijā kopumā atbalsts Merkeles kristīgajiem demokrātiem (CDU) un tās Bavārijas partneriem Kristīgi sociālajai savienībai (CSU) sarucis par diviem procentpunktiem līdz 33%, savukārt atbalsts sociāldemokrātiem - Merkeles koalīcijas sabiedrotajiem - noturējies līdzšinējā 22% līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu