Irākā pakar septiņus arābus par piederību «Al Qaeda»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākā trešdien tika pakārti septiņi arābu vīrieši ar dažādu valstu pavalstniecību, kas notiesāti par piederību starptautiskajam teroristu tīklam «Al Qaeda», paziņoja amatpersonas.

Visi septiņi tika aizturēti pirms vairāk nekā četriem gadiem un atzīti par vainīgiem teroristiskās darbībās šajā organizācijā.

«Nāvessodi pakarot trešdien Nāsirijas cietumā tika izpildīti septiņiem teroristiem no Ēģiptes, Tunisijas, Lībijas, Sudānas, Palestīnas, Sīrijas un Jordānijas,» paziņoja Dūkāras provinces padomes loceklis Dahels Radhi.

Nāsirija ir Irākas dienvidos esošās Dūkāras provinces galvaspilsēta.

Amatpersona Nāsirijas cietuma administrācijā pateica, ka šie septiņi vīrieši bijuši ieslodzīti vairāk nekā četrus gadus, bet viņš nespēja sniegt sīkākas ziņas.

Nāsirijas cietumā vēl ir ieslodzīti apmēram 60 cilvēki no Jemenas, Saūda Arābijas, Sīrijas, Ēģiptes, Lībijas un Alžīrijas, kas atzīti par vainīgiem līdzīgās apsūdzībās. Amatpersona nepateica, cik daudziem no viņiem piespriests nāvessods.

21.augustā Irākā tika pakārti 36 vīrieši, kas notiesāti par 2014.gadā notikušu armijas rekrūšu slaktiņu, ko sarīkoja sunnītu džihādisti un viņu sabiedrotie kaujinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu