Turcijā aizturēta ASV žurnāliste, kas atgriezusies no Sīrijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijā ir aizturēta amerikāņu žurnāliste, kurai izvirzīta apsūdzība «militāras zonas pārkāpšanā», pēc viņas atgriešanās no kara plosītās Sīrijas, trešdien paziņoja ASV amatpersonas.

Žurnāliste Lindsija Snela tika aizturēta 6.augustā, un ASV konsulārie ierēdņi varēja viņu apmeklēt 26.augustā, paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Džons Kērbijs.

Snelas biogrāfijā mikroblogu vietnē «Twitter» viņa ir raksturota kā Stambulā bāzēta videožurnāliste, kas darbojusies vairākos Rietumvalstu telekanālos un ziņu organizācijās, tai skaitā MSNBC, «Vice News» un ABC.

Sociālajā tīklā «Facebook» Snela par sevi pavēsta, ka viņa ir no Floridas štata Deitonabīčas pilsētas un 2005.gadā beigusi Floridas Universitāti. Viņa ir musulmane un fotogrāfijās valkā galvas lakatu.

Snelas pēdējie tvīti tika nosūtīti 5.augustā, kad viņa rakstīja, ka 10 dienas bijusi grupējuma «Nusras fronte» kaujinieku gūstā, no kura viņai palīdzējis aizbēgt «drosmīgs vīrietis uz motocikla».

Savā «Facebook» lapā 5.augustā žurnāliste pavēstīja, ka esot dokumentējusi «Nusras frontes» gūstā pavadīto laiku ar savu mobilo tālruni.

«Tas ir traks stāsts. Cietums alā (manas kameras iepriekšējais iemītnieks bija atzīmējis savas tur nodzīvotās dienas ar asinīm uz sienām), maskējušies ļaundari, bēgšanas ar motociklu un maskēšanās. Es nespēju vien sagaidīt, kad dalīšos ar detaļām,» rakstīja Snela.

Viņa nebija minējusi ierašanos Turcijā, bet šī valsts acīmredzot ir pirmais mērķis katram, kas pēc izbēgšanas no nolaupīšanas mēģina atstāt Sīrijas Alepo provinci.

«Viņa tika aizturēta Turcijā. Kā es saprotu, viņa devās uz Turciju no Sīrijas. Viņa pašlaik tiek turēta cietumā Hatajas provincē,» Kērbijs sacīja reportieriem Vašingtonā.

«Mēs saprotam, ka viņa ir apsūdzēta militāras zonas pārkāpšanā, bet es nevaru runāt par iemesliem, kāpēc viņa bijusi Sīrijā un ceļojusi turp,» piebilda Kērbijs.

Hatajas province Turcijas galējos dienvidos robežojas ar Sīrijas Alepo provinci, kur pašlaik notiek sīvas kaujas starp Sīrijas valdības spēkiem un dažādiem nemiernieku grupējumiem.

Turcijas spēki ir dislocēti pierobežas rajonā, lai kontrolētu kaujinieku un ieroču plūsmu Sīrijas pilsoņkarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu