Floridā starta laukumā uzsprāgusi «SpaceX» raķete

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BBC/NASA

Ceturtdien Kenedija kosmosa centrā Floridā starta laukumā uzsprāgusi privātās kompānijas «SpaceX» raķete «Falcon 9», kas tika gatavota startam nedēļas nogalē.

««SpaceX» var apstiprināt, ka, gatavojoties šodienas statiskajai iedarbināšanai, uz laukuma notika anomālija, kā rezultātā tika zaudēta raķete un tās krava,» teikts «SpaceX» paziņojumā. «Atbilstoši standarta procedūrai laukumā neviena nebija un cietušo nav.»

Ārkārtas dienesti paziņoja, ka incidents nerada briesmas sabiedrībai.

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) paziņoja, ka «SpaceX» veica raķetes izmēģinājumus; tai nedēļas nogalē bija kosmosā jānogādā satelīts.

Ar «Falcon 9» nedēļas nogalē bija paredzēts nogādāt orbītā kompānijas «Spacecom» satelītu «AMOS-6», kā galvenais lietotājs būtu bijusi kompānija «Facebook».

Attēlos no notikuma vietas redzami milzīgi melnu dūmu mutuļi virs kompleksa.

Sprādziena spēks satricināja ēkas vairāku kilometru attālumā.

    BBC zinātnes redaktors Deivids Šukmens norāda - lai arī kas būtu nogājis greizi palaišanas mehānismā, šīs ir sliktas ziņas vienai no visu laiku ambiciozākajām kosmosa programmām. «SpaceX» loloja lielus sapņus par lētiem, regulāriem un tāliem kosmosa ceļojumiem, un neveiksmīgajai testa palaišanai vajadzēja būt rutīnas darbībai, daļai no paātrinātās sērijas startiem.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu