Mirusi sieviete, kurai pirmajai pasaulē veikta daļēja sejas transplantācijas operācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mirusi francūziete Izabella Dinuāra, kurai pirmajai pasaulē tika veikta daļēja sejas pārstādīšana, otrdien paziņojusi slimnīca.

Dinuāra, kurai sarežģītā operācija tika veikta 2005.gada novembrī 38 gadu vecumā, mirusi jau aprīlī, bet slimnīca tikai tagad apstiprināja šo faktu.

Slimnīca skaidroja, ka Dinuāras nāve turēta noslēpumā, lai pasargātu viņas ģimeni no nevēlamas mediju uzmanības.

Dinuārai suņu uzbrukumā 2005.gada maijā tika norautas lūpas un daļa no deguna, kā rezultātā viņai radās grūtības runāt un sagremot ēdienu.

Operācijas laikā Dinuārai tika transplantēts sejas daļas trijstūris ar degunu, muti un zodu un izmantota āda, zemādas audi, mazi sejas muskuļi un artēriju un vēnu daļas, kas ņemtas no donora, kuram tika konstatēta smadzeņu nāve.

Tomēr medikamenti, kas Dinuārai bija jālieto, lai novērstu jauno audu atgrūšanu, padarīja viņu uzņēmīgu pret vēzi. Viņai attīstījās divi vēži un viņa mira pēc ilgas slimības, paziņoja slimnīca.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu