Zikas vīrusa epopeja: cilvēkiem iesaka pusgadu atturēties no seksa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības nozares pārstāvji mudina cilvēkus, kas ir ceļojuši pa Zikas vīrusa skartajiem reģioniem, vismaz pusgadu pēc atgriešanās mājās praktizēt drošu seksu vai no tā atturēties vispār, raksta «The Telegraph».

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir izdevusi jaunus ieteikumus ceļotājiem, kas bijuši Zikas vīrusa skartajos reģionos, lai izvairītos no vīrusa tālākas nodošanas seksuālā ceļā.

Jūnija sākumā PVO izplatīja ieteikumus vīriešiem pēc ceļošanas uz noteiktām pasaules vietām atturēties no neaizsargāta seksa vismaz uz astoņām nedēļām. Taču tagad šis periods pagarināts.

Zikas vīrusu pārnēsā moskīti, bet to var nodot tālāk arī seksuālā ceļā.

PVO norāda, ka jaunākie ieteikumi ir spēkā abu dzimumu atpūtniekiem un ceļotājiem, neskatoties uz to, vai viņi plāno ieņemt bērnu.

Epidēmija sākās pagājušajā gadā Brazīlijā. Šobrīd tā jau ir izplatījusies Karību salās, citās Centrālamerikas, Dienvidamerikas valstīs un Okeānijas valstīs, piemēram, Melanēzijā, Mikronēzijā un Polinēzijā un daļā Āzijas.

Vīrusa saistība ar mikrocefālijas biežāku parādīšanos mazuļiem, kuri dzimuši mātēm ar šo infekciju, lika PVO izsludināt starptautisku veselības nozares ārkārtas situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu