Latvijas pilsonim Jaunzēlandē seši gadi cietumā par metamfetamīna kontrabandu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunzēlandē 20 gadus vecam Latvijas pilsonim piespriests sešu gadu cietumsods par metamfetamīna kontrabandu un glabāšanu, vēstīja Jaunzēlandes ziņu portāls «Scoop.co.nz».

Šā gada 12.martā Artūrs Staševskis ieradās Jaunzēlandē no Dubaijas. Oklendas starptautiskajā lidostā viņu apturēja muitnieki, kuri viņa bagāžas pārmeklēšanas laikā atrada 1,1 kilogramu metamfetamīna, kas bija paslēpts kaklasaišu kastēs un septiņās ķengursomās. Šādas narkotiku kravas vērtība melnajā tirgū sasniedz 1,1 miljonu Jaunzēlandes dolāru (953 tūkstošus eiro).

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Latvijas pilsonis ķengursomas un kaklasaišu kastes, kā arī bērnu apģērbu un apavus saņēma Rīgā pēc tam, kad bija piekritis narkotiku nelikumīgai ievešanai Jaunzēlandē, kur viņu sagaidītu persona, kas saņemtu kravu un samaksātu par darbu.

Jaunzēlandes muitas izmeklēšanas vadītājs Moriss O'Braiens sacīja, ka kontrabandas atklāšana ir veiksmīga, jo narkotikas nenonāca ielu tirdzniecībā.

«Šis ir vēl viens klasisks piemērs, kad likumpārkāpējs kļuva alkatīgs un kļuva par narkokurjeru, lai Jaunzēlandē nogādātu augstākā līmeņa narkotikas. Muitai ir ļoti dažādi veidi, kā atklāt tādus augsta riska pasažierus un apturēt viņus uz robežas,» viņš piebilda.

«Noziedznieku sindikātus neuztrauc, kas notiks ar šiem narkotiku kurjeriem. Šie likumpārkāpēji samaksā par savu alkatību, ko apliecina arī šis spriedums,» secināja Jaunzēlandes tiesībsargājošo institūciju pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu