Venecuēlas štats skolās izsludina pārtikas ārkārtas stāvokli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas otra lielākā štata - Mirandas - gubernators opozīcijas politiķis Enrike Kapriless pirmdien saistībā ar pārtikas trūkumu valsts skolās izsludinājis ārkārtas stāvokli, situācijā vainojot sociālistu valdības «aplamo» politiku.

«Mēs mūsu štatā izsludinām pārtikas ārkārtas stāvokli,» sacīja gubernators, kurš vada kampaņu par prezidenta Nikolasa Maduro atstādināšanu no amata.

Kapriless un viņa centriski labējā opozīcijas alianse vaino kreiso prezidentu par ekonomikas krīzi, kuras dēļ Venecuēlā trūkst pārtika un medikamenti.

Pateicoties ārkārtas stāvoklim, Kapriless var novirzīt finansējumu skolām, veco ļaužu namiem un invalīdu centriem.

Gubernators tagad arī var pārtikas nodrošināšanai izmantot privāto sektoru un palīdzības organizācijas.

«Cilvēkiem šajā valstī nepietiek pārtikas,» preses konferencē sacīja Kapriless, apsūdzot valdību, ka tā slēpj īsto problēmu - to, ka «nav produkcijas».

Līdz ar naftas cenu kritumu 2014.gada vidū Venecuēla iestigusi dziļā krīzē.

Maduro pārtikas trūkumu skaidro ar biznesa sektora «ekonomisko karu». Uzņēmēji apturējuši piegādes, lai grautu viņa valdību, norāda prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu