Sarkozī: Imigrantiem «jādzīvo kā francūžiem»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas bijušais prezidents Nikolā Sarkozī, kurš gatavojas kandidēt uz vēl vienu termiņu Elizejas pils saimnieka krēslā, pirmdien paziņojis, ka pēc tam, kad imigranti ieguvuši Francijas pilsonību, tiem «jādzīvo kā francūžiem».

Uzstājoties ar publisku runu Parīzes Frankonvilas priekšpilsētā, viņš nosodīja «ekstrēmistisko politisko islāmu», kura mērķis ir «provocēt Republiku».

«Es būšu rīcības prezidents, es nesamierināšos ar 238» upuriem, kurus kopš 2015.gada janvāra Francijā noslepkavojuši islāma ekstrēmisti, uzsvēra Sarkozī, solot pret islāmistiem sākt «karu bez žēlastības».

«Es nepieņemšu viduslaiku uzvedību, kas prasa, lai vīrieši peldētos peldkostīmos, bet sievietes tiktu ieslēgtas» tā dēvētajos burkini, norādīja iespējamais konservatīvo kandidāts 2017.gada prezidenta velēšanās.

Nosodot «minoritāšu tirāniju», Sarkozī paziņoja, ka gadījumā, ja viņš vēlēšanās uzvarēs, viņš būs «nacionālās kopienas prezidents, jo Francijā vienīgā kopiena, kurai ir nozīme, ir franču kopiena».

«Ja jūs vēlaties kļūt par francūzi, jūs runājat franciski, jūs dzīvojat kā francūzis. Mēs vairs nenoņemsimies ar integrāciju, kas nedarbojas. Mēs pieprasīsim asimilāciju,» uzsvēra Sarkozī. «Ja jūs kļūstat par francūzi, jūsu priekšteči ir galli. «Es mīlu Franciju, esmu iepazinis Francijas vēsturi, es sevi uzskatu par francūzi,» tā jums jārunā.»

Viņš vērsās arī pret praksi, ka visi, kas vēršas pret imigrāciju, tiek dēvēti par rasistiem, nosaucot to par «neciešamu».

«Vēlos būt klusējošā vairākuma balss,» izsaucot aplausus, paziņoja Sarkozī, kurš prezidenta amatu ieņēma laikā no 2007. līdz 2012.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu